Gardiner

I vardagsrummet har vi nu fått upp de sista gardinerna jag så länge velat få på plats. Så underbart, härligt, och kul det blev.

image200

 Men...som vanligt flyter inte allt riktigt som vi vill.  Nu hänger gardinstången på mitten för vi har inte kunnat sätta gardinstagen där de behövts utan där de var minst ivägen. Så vi måste ha en ny lösning och det har vi båda grubblat på länge.
Jag har börjat titta på nya gardinstänger helt enkelt och jag vill ha en som gör att man kan dra en gardin hela vägen utan att den stoppas av några stag! Perfekt hittade jag en på Ikea- Kvartal är namnet, men såklart så ska man helst hänga den i taket vilket vi inte kan göra. Väggstag finns men hur långt ut från väggen kommer de?! Det blir nog att åka ut till Ikea igen och spana bakom gardinerna där. Måste även kolla om man kan hänga upp fingerkrokar i denna lösning annars kan vi stryka den totalt.



trött

Idag var jag uppe med tuppen klockan 5.00. Det hade väl varit okej om det inte varit en lång helg där jag inte kom i säng i tid på söndagskvällen! Jag har gäspat  hela långa dagen och såklart så hade jag bokat in tandläkaren på eftermiddagen. Så för att inte somna gick jag en lååång promenad och tog en runda inom stadens bibliotek. Sen rann tiden iväg, det är riktigt roligt att gå där och bläddra bland tidningar och böcker. Mycket inspiration!
Passade på att ordna en skiva åt syster som hon snällt bett om, så det är halvfärdigt kan man säga, Lisa!
Nu sitter jag här och har inte lust att göra varken bu eller bä. Jag väntar bara på att inredningsprogrammet på tv ska börja och efter det väntar en härlig säng.
Godnatt - sov gott.♥

Vårt sovrum

Så här blev det. Fixat till egna sängbord och så har vi plockat undan en hel del saker. Det som är kvar att göra nu är limma på en snygg kant på sängborden, eventuellt hänga upp gardiner och måla väggarna med ny färg. Men att måla får bli ett senare projekt!

image199



Full fart!

Oj så mycket D och jag har fått gjort idag! Vi bestämde redan igår att vi skulle fixa till lite mer saker i lägenheten och för det behövde vi inhandla diverse artiklar. När vi vaknade öste regnet ner och det har blåst ganska ordentligt, men inte skulle väl en storm få hindra våra planer.
Vi tog bussen och åkte, jag till Ikea medan D gick in på Optimera, det ligger ju jämte varannat, så praktiskt. Riktigt trevligt om det inte hade varit löningshelg och perfekt shoppingväder. Så tyckte nog alla i hela Malmö, så där trängdes vi!
När vi väl kommit hem slängde vi sakerna i hallen för att sedan cykla till stan och ClasO! Handlade lite till och sedan var det dax att börja borra, skruva, dammsuga osv. Vi har hållt på hela dagen.
Slutresultatet blev jättefint! Jag ska visa när det går att ta bra bilder...

image198

rörpärlor!

Den utlovade Layouten med rörpärlor:

image195

image196  image197

( Lite dålig bild, det är ju inte så bra ljus vid denna tiden.)

Jag pysslar vidare...

Med det här:
image194

Så nu är det dax, mina kära systrar, att dyka ner i mammas källare igen och leta upp mina gamla pärlor som jag  inte velat ha en gång för länge sedan. Jag antar att hon sparat dem för säkerhets skull, Ni vet vad jag menar!!

Om jag hinner ikväll ska jag visa en lo med rörpärlor som dekoration!

kram kram Ina.

Har våren redan kommit?

image193

Var ute på en kort promenad idag mitt på dagen. Regnade gjorde det men se vad jag hittade! Så fina stod de där och lyste alldeles gult. Jag längtar till sol och värme nu...



Dagen idag blev inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag vaknade och mina ögon var nästan helt igensvullna. Kunde inte se särskilt mycket och jag såg ut som ett monster(det gör jag fortfarande förstås för svullnaden har inte gått ner helt ännu). Det var bara ringa jobbet och sjuka sig, bläää. Försökt minska svullnaden med kalla kompresser, som hjälpte lite. Undra bara vad som utlöst reaktionen. Jag antar att det måste vara något jag inte tålt. Får se om det blir bättre de närmsta dagarna annars får det bli ett besök hos farbror doktor!

Vårkramar

Kvällens pyssel...

image191 image192

Före/Efter


Har lekt i Photoshop igen. Vilken skillnad det blir på foton och så roligt det är!
Och så har jag pysslat lite oxå förstås. Halsband/armband blev det. Har enkelt flätat koppartråd och samtidigt vävt in lite pärlor.
Ha det bra. Vi ses...

photoshop

Nu har jag äntligen börjat ta tag i något som jag borde gjort för länge sedan, nämligen att lära mig Photoshop ordentligt. Suttit nu någon timme och arbetat med hjälp av nätets bra sidor! Tillslut tror jag nu att jag vet hur jag ska göra detta...

image190


Jag har varit väldigt kreativ idag, Slutade tidigt från jobbet så jag passade då på att klippa av mig håret! Det växer så det knakar och jag gillar inte när det blir långt. Sedan stack jag in på Panduro och handlade en hel del reasaker plus vårnyheter. Mums! Väl hemma slappade jag lite i sängen, det tar på krafterna att gå upp klockan 5.00!
Nu har jag suttit framför datorn då och så har jag scrappat lite kort, inget jag kan visa dock. Tänkte göra en sak till ikväll, ni ska få se senare...
stor kram till er!

Ps. Kerstin, jag har redan spanat in hyllor på Ikea. Så den 16 februari blir det till att handla Antonius med vita hyllplan och spotlights! Hurra!

Kreativt, eller?

Så här ser det ut just nu på mitt skrivbord. Kanske för mycket saker då jag inte hittar det jag vill ha! Jag längtar efter hyllor...
image189

Scrapträff i Bräkne-hoby...

Nu är det dax igen! Scrapträff i Bräkne-hoby.
Det börjar bli lite av en tradition att åka dit och ha superkul!
Längtar redan....
Mer info här.
Kristinas blogg!



skapat

image187

image188

fredag idag.

Så var det fredag igen! Så skönt. Dax att njuta av att vara ledig.

Jag började min lediga helg med ett rutinbesök hos min härliga tandläkare. Gillar verkligen det stället, om man nu kan gilla någon som rotar runt i munnen på en dock! Men där är så lugnt, där finns ett väntrum som är ombonat. Det ser nästan ut som ett vanligt vardagsrum med soffa, matta, tv och bokhylla fylld med diverse tidningar. Det gillar jag.
Kunde glatt gå därifrån lite senare med betyg godkänd, inga hål här inte. Men ska såklart ta en runda in till tandhygenisten, men det visste jag väl redan. Tandtråd är inte min favorit!

Har suttit en stund i kväll och skapat. Jag fick ju nämligen lite nya leksaker med posten idag! Pincett har jag länge velat ha och lite chipboardsfigurer som man själv får måla. Blev lite besviken då den die-en jag beställt vart slut. Men jag har surfat runt lite och hittat den så om några veckor beställer jag väl den om jag fortfarande vill ha den då!
Kram på er och njut av helgen!
Vi ses kanske imorgon?!



Färger? Kanske!

image186

Hittade denna bilden på nätet. Så fina färger, de föll mig i smaken direkt. Men jag hade ju tänkt måla och så kommer ju blått till då! Kanske, eller?

Layouter

Här kommer de senaste verken!
image184

image185

handlat

Härom dagen gick jag in på korthuset här i stan för jag vet att de har scrapsortiment och jag var på jakt efter svarta ,enkla, syrafria papper. På dörren upptäcker jag att det står 30% på allt i butiken. Hurra, ibland har man tur! Ut från affären kommer jag slutligen, 200:- fattigare, men med det här:
image183

(Fast som ni ser hade de inga svarta papper! Men vad gör det.)


Jag skapar...

Jag scrappar och är kreativ ska ni veta, framför tv:n dock då sagan om ringen-triologin går ikväll! Och i reklampauserna sitter jag vid skrivbordet och stämplar som en tok! hihi!!!
Jag ska visa mina verk för er imorgon då ljuset är framme. Ses då!
Lördagskramar

scrappat...

image181

image182

för mörkt!

Tänkte lägga in ett par Lo´s jag gjort färdigt nu i helgen men när jag scannat in dem insåg jag att  de inte kommer till sin rätt.  De blev suddiga och mörkare än vad jag ville ha dem. Därför får jag invänta ljuset med kameran redo och ni får invänta mig! Håll ut....det kommer mera.



inspiration

Inspiration får man verkligen av den här tjejen, se bara så underbara verk!

image180

Och ugglor som är mina favoriter just nu!!!
Måste göra något liknande i veckan...

Gardiner

Idag har jag varit och handlat gardiner.  Vi bestämde oss till sist för de svart/grå randiga. De ger oss störst valmöjlighet och var snyggast! David har fått hjälpa till för det är högt i tak i vår lägenhet.
Så här blev det på fönsterväggen när den  sidans gardiner nu är uppsatta. Jag drog för gardinerna för att kunna se hur det blir på andra väggen!

image179

Nu blir det snart till Ikea och köpa fler gardinstag så att vi kan få upp de gardinerna på andra väggen.
( Ska ta fler bilder imorgon när dagsljuset kan ge lite bättre ljus i rummet.)
kramar

Vad tycker ni?

Nu är det dax att välja gardin till vardagsrummet.
Här är tre olika sorter, en blårandig sammet och glansigt tyg, samma gardin men i svart/grå och så en hel enkel blå sammetsgardin.
image175image176

Här är rummet, vår tanke är att klä hela fönsterväggen med en av ovan nämnda gardiner från golv till tak. bakom denna kommer en mörkläggningsgardin från ikea att hänga.
Sedan är tanken att samma gardin, som ovan, ska fortsätta ut på nästa vägg och täcka för projektorduken. Denna vägg ska målas till fondvägg i rummet.

image177

Vad tror ni blir bäst? Vilken gardin ska vi välja?
Kramar


Jag kompletterar med en bild på hur fondväggen är tänkt:
image178

Fondvägg till vänster på bilden, till höger är en annan vägg. Pilar/cirklar ska vara svarta om det inte framgår så bra.

uppe innan tuppen?

Med tanke på att jag gick och la mig cirka  halv tre i natt så är det ganska konstigt att jag orkar sitta upp. Enda anledningen är att vår granne började spela musik med hög volym klockan sju i dag morse. Det är svårt att sova då. Var nere och ringde på men ingen ville öppna, visste han kanske vad vi ville?!
Så nu sitter vi här, D och jag. Trötta och glor med tomma ögon på tv:n. Det kommer nog att bli en lång dag...

vackert väder?

Här nere i söder tog det kalla vädret och hoppade på oss helt oväntat. Jag har varit ute idag och fy vad kallt! Lätt snö som dalade och en hård blåst. Skönt att kunna komma in i värmen och jag vägrar gå ut igen!

image174
(Bild tagen av mig. Övning ger färdighet, kanske! )

Hurra, hurra, hurra!

Idag är det min stora dag.
Födelsedagen firade jag i lugn och ro för det blev en lååång nyårsnatt! En lång sovmorgon var väldigt skönt och sedan frukost framför tv.n. David hade fixat flera bra presenter, bland annat fler dies till min cuttlebug. Så nu har jag lekt i flera timmar! Middagen idag blev inte hämtmat som vi brukar beställa så här dagen efter utan jag hade  inhandlat lax som vi lagade till, mums! Efterrätten bestod av chokladmousse med hallon! Det var oxå gott och enkelt att göra!
En perfekt och lat födelsedag!
image173


Här är ett kort som jag tar "risken" att visa här för jag vet att min vän är inne och läser då och då! 
image172